Over ons


SINCE APRIL 2014.

YV-KE is een gezellige shop in het centrum van Heerlen (Limburg).
Dichtbij alle mooie toeristische plekjes zoals Maastricht, het Limburgse Heuvelland en bijna grenzend aan Duitsland en België.

HOW IT ALL STARTED.

Yvon begon als 16 jarig meisje in een Heerlense modezaak, waar ze 34 jaar met heel veel passie werkte. Wat ze het liefste doet is mensen helpen met het vinden van een leuke outfit waar iemand zich prettig in voelt en met een blij gevoel hier de deur uit loopt. Toen de winkel waar ze destijds werkte ging sluiten, had ze dus op 50 jarige leeftijd geen baan meer. "Wat nu?" dacht ze, "waar wil ik werken?" Ze wilde namelijk wel iets verkopen waar ze zelf ook echt achter staat. Op dit moment was ik (Kelian) 24 jaar en had ik gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit in Maastricht. De jaren na mijn afstuderen heb ik bij de belastingdienst gewerkt maar dit werk stopte ook en ook ik wist niet zo goed wat ik nou echt wilde doen de rest van mijn leven. Toen kwam het idee om een eigen kledingwinkel te starten. Natuurlijk goed en lang over nagedacht want we vonden het super eng om voor onszelf te beginnen. Papa stond helemaal achter ons dus hebben we de stap gewaagd en in maart 2014 is YV(Yvon)-KE(Kelian) ontstaan. 

Waar Yvon goed is in alles vóór de schermen, regel ik alle zaken achter de schermen en noemen ze me ook vaak "de regelneef". 
Op het moment dat we begonnen was dit echt met zijn 2en, we deden alles zelf. We gingen op maandag op inkoop en stonden de rest van de week in de winkel. We hadden in het begin geen kassasysteem dus alles moest handmatig waardoor we zo ongeveer iedere avond tot 11 uur zaten te werken om alles geprijsd in de winkel te kunnen hangen. Papa kwam ons om 6 uur eten brengen en ook Dennis (mijn man) heeft menig prijskaartje geschreven.

Al voor de opening kregen we heel veel hulp van mama's vriendin Suzan, ook vanaf de opening kwam ze vaak na haar eigen werk ons nog even helpen. Al snel hebben we Suzan gevraagd om haar baan op te zeggen en bij ons te komen werken. Gelukkig vond ze dit zelf ook super leuk en in november 2014 kwam ze vast bij ons werken. Je ziet Suzan 3 dagen per week bij ons in de winkel en je ziet haar ook vaker op foto's voorbij komen. 

Op dit moment werkte en woonde Loïs in Amsterdam. Ze was grondstewardess bij KLM. Wanneer ze in Limburg was kwam ze ons altijd helpen met foto's maken etc. In september 2015 is ze officieel bij ons in dienst gekomen en terug naar Limburg verhuisd. Loïs zie je vaak op foto's, ze doet bijna alles op Social Media, ze staat ook in de winkel en houdt vooral van de creatieve zaakjes (zoals de winkel mooi maken, de webshop bouwen etc). Zo hebben we ieder onze taak! Inmiddels is Loïs mede-eigenaar geworden en zou de winkel dus eigenlijk YV-KE-LO moeten heten maar dat zullen we maar niet doen;). Daarom zeggen we altijd dat Loïs het hartje tussen YV & KE is.

& samen vormen wij YV-KE. Waar we enorm trots op zijn.
Wat maakt ons team zo speciaal?
Dat hierdoor ons publiek zo breed is, verschillende stijlen, jong & ouder, voor ieder wat wils!

Bij ons kun je terecht voor de nieuwste fashion, de mooiste sieraden en de leukste schoenen en accessoires. In de winkel is het altijd gezellig en helpen we je heel graag PERSOONLIJK met het vinden van een mooie outfit, maar omdat online ook steeds een groter deel gaat uitmaken van onze levens hebben wij ook een webshop.

ENJOY SHOPPING & hopelijk tot snel in de winkel!

Yvon, Kelian, Loïs, Suzan & Tanja